Ga naar hoofdinhoud

Bomen zijn belangrijk voor zowel mens als dier. Ze vormen de longen van ons leefklimaat. En ze zijn een thuis, een schuilplaats of een schuurpaal voor allerlei dieren. Tijdens deze wandeling voor jong en oud vertel ik je alles over bomen. Welke boom is dat? Waarom groeit die boom daar op die plek? Wat is zijn rol in het bos?

Ga mee op pad en leer, geniet en verbaas je over de wereld van de bomen. Ze kunnen ons zo veel meer vertellen dan je denkt! Afhankelijk van wat jij wilt weten, vertel ik ook over het gebied en de natuur. Ik heb geen vast praatje: jouw interesses en vragen bepalen de inhoud van mijn verhaal. Tijdens de wandeling is er een rustmoment met een bijzondere versnapering. Aan het einde van deze interactieve bomenwandeling weet je dat bomen zoveel meer zijn dan een stam, takken en bladeren.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over deze wandeling!

Eikenbomen op paadje

“Dank, Sander, voor deze leerzame, leuke en inspirerende dag.

Je vertelde ons enthousiast over de plaatselijke natuur en het ontstaan ervan. De dag was prima verzorgd en voorzien van een heerlijke lunch bij een echte tipi tent. Een boswandeling met jou als gids zou volgens mij nooit saai kunnen zijn. Geweldig om te zien dat je zoveel passie hebt voor de natuur en dit weet uit te dragen.”

– Ramses Lemmers

Boomsoorten

De boom en zijn plek

Functie van bomen

Bos- en natuurbeheer

De boom in het ecosysteem

Leeftijd van bomen

Zeer geschikt voor kinderen
vanaf 10 jaar

Praktisch:

Duur wandeling: ca 2 uur

Maximaal aantal deelnemers: 12 personen

Leeftijd: vanaf 10 jaar (tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene)

Locatie, start- en eindpunt: in overleg

Richtprijs per wandeling: € 120,–

Aanmelden
Back To Top