Ga naar hoofdinhoud

De natuur om ons heen is het resultaat van meer dan 2,3 miljard jaar ontwikkeling. Door die miljarden jaren van “Research & Development” zijn er complexe systemen ontstaan, zoals bijvoorbeeld een bosecosysteem. Door goed te kijken naar zo’n systeem krijg je inzichten die helpen een antwoord te vinden op ontwikkelvraagstukken voor de organisatie of vormen van samenwerking.

Als ‘moderne’ mens zijn we de afgelopen 200.000 jaar gevormd door de natuur. Onze lichaamsbouw, de manier waarop we informatie verwerken en hoe we ons gedragen: het is ontwikkeld in de periode dat we als jager-verzamelaar leefden in de natuur. De laatste 400 jaar zijn we als mens steeds verder van de natuur af komen te staan.

Tegenwoordig wonen we in onze huizen, zitten in kantoren of in onze auto’s en zijn vastgeklonken geraakt aan onze smartphones en tablets. In dit drukke hedendaagse bestaan brengt Pro Habitus je terug naar de natuur en legt opnieuw naar verbinding met je roots, om van daaruit met slimmere oplossingen te komen.

Over-Pro-Habitus-Sander-met-burgemeesters-s

Foto: Marja Poldermans

Terug naar de basis, naar waar we vandaan komen.
Vanuit dat perspectief kom je tot antwoorden.

Back To Top